Alles over salaris, loonstroken en betalingen

Je gaat aan de slag via B2Works. En nu wil je graag weten hoe het dan zit met de betalingen en loonstroken. Dat snappen we! We leggen het je graag uit.

Welk salaris krijg ik?
Hoewel jouw rechten en plichten als uitzendkracht vastgelegd zijn in de cao van de ABU, wordt jouw beloning uitgevoerd volgens de cao van de opdrachtgever waar je aan het werk bent. In die cao staat, per functiegroep, op welk loon je recht hebt.
Wil je hier meer over weten? Vraag het je contactpersoon bij B2Works!

Krijg ik via B2Works minder betaald dan wanneer ik direct bij de opdrachtgever in dienst zou zijn?
Nee. In Nederland is het zo geregeld dat je voor gelijk werk gelijk betaald wordt.  Het maakt voor jouw salaris dus niets uit of je via ons, of direct bij de opdrachtgever in dienst zou zijn.

Hoe zorg ik dat mijn gewerkte uren bij jullie loonadministratie terecht komt?
De opdrachtgever geeft jouw uren door aan B2Works. In enkele gevallen is de urenregistratie anders geregeld. Wij laten dat jou dan natuurlijk weten.
We raden je in alle gevallen aan om, voor je eigen administratie, je gewerkte uren per week bij te houden.

Hoe vaak en wanneer word ik betaald?

B2Works betaalt uw salaris elke week, twee weken daarna. Wij betalen op donderdag. Dit betekent:

Werkte in week:                 betaald op donderdag  in week:

17                                             19

18                                              20

19                                               21

enzovoort                                 enzovoort

We betalen twee weken daarna salaris omdat we er zeker van willen zijn dat alle uren naar ons zijn verzonden door onze klanten.

B2Works betaalt geen voorschotten op het salaris. Alleen nieuwe medewerkers kunnen een eenmalige vooruitbetaling ontvangen.

Wanneer krijg ik mijn loonstrook?
Je loonstrook ontvang je in de week dat je ook jouw salaris krijgt.

Wat betekenen de tabellen en cijfers op mijn loonstrook?
De meeste mensen hebben moeite met het begrijpen van hun loonstrook. Bij B2Works is dat niet anders. Wel hebben we voor onze medewerkers een begrijpelijke uitleg gemaakt in de vorm van een PDF. Werk je al voor B2Works, maar heb je de uitleg nog niet ontvangen? Vraag ernaar bij je contactpersoon van B2Works!

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?
Rond februari versturen wij alle jaaropgaves. Bewaar deze goed: je hebt je jaaropgave nodig voor de belastingdienst. In veel gevallen heb je recht op belastingteruggave. Wij adviseren om een belastingconsulent hiervoor in te huren.
Heb je nog meer vragen die met salaris, loonstroken of betalingen te maken hebben? Iedere vrijdagmiddag houden wij een speciaal spreekuur bij ons op kantoor, waar je jouw vragen kunt stellen.
Voor medewerkers die al aan de slag zijn voor B2Works bestaat er ook een apart mailadres. Vraag ernaar bij je contactpersoon bij B2Works!

 

Werken bij een uitzendbureau dat betalingen en salaris goed voor jou regelt?

 

Schrijf je in! Of scroll verder naar het inschrijfformulier

Schrijf je in!

scroll verder